Norge

Vil hente Stortinget tilbake fra ferie for å snakke om strøm

SV og Rødt sier at de vil ha stans i ferien til Stortinget. Den må vente for å hindre en mulig strømkrise til vinteren mener de to partiene.

– Vi forventer at regjerings-partiene kommer med tiltak for å hjelpe folk i den dramatiske situasjonen. Både med tanke på faren for rasjonering av strøm, men også fordi strøm koster veldig mye. Det sier Lars Haltbrekken til avisa VG. Han er fra Sosialistisk Venstreparti (SV). De er partiet som sikrer at Arbeiderpartiet og Senterpartiet har nok støtte til at de kan styre landet som en regjering.

SV krever nå at noe blir gjort i løpet av juli. Ellers kan det bli tvunget fram tiltak. Da vil SV be om at Stortinget blir samlet i sommer.

Det er lite vann i norske vannmagasiner i mye av Norge. Det er dårlig nytt for et land som bruker svært mye vannkraft. Det førte til at Jonas Gahr Støre før helgen advarte om at det kan bli en tøff høst og vinter som følge av at strøm kom til å koste mye. Støre er statsminister.

SV får også støtte fra Rødt. Men de vil samle Stortinget nå.

– Rødt ber nå om at Stortinget blir kalt inn for å snakke situasjonen og bestemme hva som skal bli gjort. Det holder ikke at regjeringen bare vil vente og se, sier Seher Aydar til VG. Hun er fra Rødt.

Aydar mener mye tyder på rasjonering eller svært dyr strøm.

– Nå må Stortinget jobbe sammen for å finne fram til løsninger. Vi tror flertallet på Stortinget er mer utålmodig enn ministeren, sier Aydar til nyhetsbyrået NTB.

De som lager strøm av vannkraft i Norge har fått beskjed om å gjøre mer for å spare opp vann til vinteren.

Regjeringen har fra før sagt at de vil hjelpe folk med penger ut mars måned neste år. Det er hvis strøm koster like mye eller mer i tiden fra til da.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå