Norge

Kan være siste dag i SAS-forhandlingene

SAS-forhandlingene har fortsatt mandag. Partene har vært i Stockholm for å forhandle siden onsdag forrige uke.

Forhandlingene mandag kan avgjøre hvordan saken fortsetter. Hvis ikke det blir løsning i konflikten kan SAS være ferdig med å forhandle. Det sier forhandlings-lederen for selskapet.

Forhandlings-leder Marianne Hærnes mener det begynner å bli uansvarlig å fortsette.

– Det er en meget alvorlig situasjon, sier Hærnes til pressen.

Hærnes sier at pengene renner ut av selskapet. SAS-styret kan ikke sitte og se på dette lenger, sier hun. Hun vil ikke si hva som skjer med SAS hvis det ikke blir enighet mandag.

Henrik Thyregod mener at det må komme en avklaring på om det blir en løsning eller ikke. Thyregod er den danske pilotlederen. Dette er uverdig, sier han. Jeg synes det er uverdig for SAS å stå i streik lenger enn dette, mener Thyregod.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland gjentar at han håper på en løsning.

– Det er min målsetting, og det har jeg ikke gitt opp ennå, sa han.

Han kan ikke kommentere hvor langt de har kommet. Men han mener det har vært en jevn progresjon i forhandlingene.

I helgen satt partene i forhandlinger i 33 timer sammenhengende. Ruland tror ikke de kommer til å sitte gjennom den kommende natta.

– Med det døgnet vi hadde er det lite sannsynlig. Hvis det bare er litt som gjenstår kan det hende, sier han.

SAS-pilotenes streik pågår på 15. døgnet mandag. Ifølge Clas Stråth har det vært framskritt i forhandlingene i løpet av helga. Han er en av de svenske meklerne.

– Vi har laget en liste på rundt 25 områder som skal behandles. Mange av dem er nå ferdigbehandlet, sier han til nyhetsbyrået TT.

Han vil ikke si hvor mange områder som gjenstår.

Rundt 900 piloter har streiket siden mandag 4. juli. SAS opplyste i forrige uke at streiken koster selskapet 100–130 millioner svenske kroner per dag. Mandag er 163 flygninger innstilt.

Siste utgave

På forsiden nå