Norge

Dyrene finner seg venner og kjærester på hotell

Mange nordmenn drar på ferie i sommer. Det gjør også dyrene. Og de koser seg.

Det er ikke bare mennesker som drar på hotell i ferien. Mange hunder og katter er på Standal hunde- og kattehotell i Viken. Der skal de være i noen dager eller i flere uker.

– Det er som er feriekoloni for dyr. De får venner og har faste rutiner, sier Mia Almvang til Klar Tale.

Almvang er assisterende daglig leder på Standal. Hun er også utdannet dyrepleier. I sommerferien er det høysesong på Standal. I år har hotellet blitt fullbooket lenge før ferien.

– Mange skaffet seg dyr under korona-pandemien. Og mange skal på ferie.

Derfor er det ventelister på Standal. Vi har aldri opplevd å være fullbooket så tidlig før, sier Almvang.

Standal er Norges eldste og mest kjente hotell for hunder og katter. Der er det også dyreklinikk, hundefrisør og hunde-barnehage. De har også dagopphold for hunder.

Nå er det rundt 60 katter som bor på Standal. De bor i andre etasje, langt unna hundene.

Nesten 140 hunder er på plass på Standal. Dyrene har faste rutiner hver dag. Det er viktig med faste rutiner, forklarer Almvang.

Standal

Inne står hunder fordelt i mindre grupper. Almvang forklarer at de fordeler hunder etter flere ting. Alder, størrelse, rase, aktivitetsnivå og kjønn. De finner hunder som passer sammen.

Ute er det flere store luftegårder. Noen hunder går inn og andre går ut i luftegårdene. Noen hunder er nye. De skal få prøve seg sammen med andre. Det er viktig å finne ut om hundene går bra sammen, sier Almvang.

– Hundene får seg venner og kjærester. Det er mye aktivitet og sosialisering her.

Standal

Sommeren er også høysesong for dumping av dyr. I 2021 fikk 6.312 hjemløse dyr hjelp av Dyrebeskyttelsen, skriver Dagsavisen. Ni av ti dyr som ble dumpet, var katter.

– Dessverre er det sånn at katter fortsatt har lavere status, sier Almvang.

Almvang sier det er trist at mange dumper dyrene sine i ferien. Heldigvis får de ansatte på Standal møte dyreeiere som vil det beste for dyrene sine.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå