Norge

15 personer druknet i juli

I juli druknet 14 menn og én kvinne. Så langt i år er 48 personer døde i drukningsulykker.

Norge — Juli er den måneden der flest personer drukner i Norge. I år druknet 15 personer. Det viser Redningsselskapets statistikk.

I 2021 var det 12 personer som døde i drukningsulykker i juli.

– Ferie kombinert med sommervær gjør at flere enn ellers i året er på, i og ved vann og sjø, sier Tanja Krangnes. Hun er fagsjef i Redningsselskapet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I siste halvdel av juli døde en mann i 50-årene. Det skjedde i Troms og Finnmark i Båtsfjord. En fritidsbåt kantret. I Trøndelag skjedde sannsynligvis to ulykker fra fritidsbåt. En mann i 50-årene ble funnet død i Namsos. Mens en mann i 30-årene ble funnet livløs i Nærøysund.

I første halvdel av juli druknet en eldre mann og kvinne. De var i en seilbåt utenfor Hvaler. En eldre tysk mann døde etter en kantring ved Smøla. Og en norsk mann i 70-årene druknet i svensk farvann.

Tre personer druknet etter fall fra land i juli. I Nordland døde en mann i Sjøfossen i Brønnøy. Mens en mann i 60-årene ble funnet død ved Rosendal. Det er i Kvinnherad i Vestland. En norsk mann i 30-årene ble funnet livløs på svensk side av Gamle Svinesundsbro.

Det har også vært tre drukningsulykker under bading i juli. En mann er trolig død etter en svømmetur i Gaula. Det er i Melhus i Trøndelag. I første halvdel av juli var det også en badeulykke i Oslo og i Åmli i Agder.

En 60 år gammel mann druknet i Tromsø. Mopedbilen han satt i kjørte utfor kaia. En mann i 60-årene ikledd dykkerutstyr ble funnet død i sjøen. Det var i Andøy kommune i Nordland.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå