Norge

Presser på for å stenge grensene for russiske turister

Det kan bli vanskeligere for russere å feriere i Europa framover. Flere europeiske land ber EU stenge grensene for russiske turister.

Norge — Finland, Estland, Tsjekkia og Ukraina . Disse fire landene presser på for å forby russiske turister til landet. Det skriver kanalen NRK. Latvia, Litauen og Polen har allerede skjerpet reglene for visum til landet. De gjør det vanskeligere for russere å komme dit.

– Å besøke Europa er et privilegium. Ikke en menneskerett, skrev Kaja Kallas på Twitter tirsdag. Hun er statsminister i Estland.

Statsministere i Tsjekkia og i Finlands statsminister støtter også dette. Det skriver den ukrainske KyivPost på Twitter.

– Det er ikke riktig at russere kan få leve et normalt liv, reise i Europa og være turister. sier Sanna Marin. Hun er statsminister i Finland.

Nå ber landene Den europeiske union (EU) om å vurdere saken. Skal russiske turister stenges ute?

Norske myndigheter følger med på saker som EU behandler. Det sier Tuva Bogsnes. Hun er kommunikasjons-sjef i Utenriksdepartementet.

– Norge jobber for at likesinnede land står mest mulig samlet om reaksjoner mot Russland. Vi følger diskusjonene i EU, sier Bogsnes til NRK.

(©NTB)

Siste utgave

På forsiden nå