Norge

Slik fikk Celine et sted å bo før skolestart

Veldig mange sliter med å finne et sted å bo i Oslo. Celine Bendiksrud er én av de heldige som har sikret seg hybel før studiestart.

Ungdommer begynner på studier neste uke. I de store byene er det lange ventelister for studentboliger. Celine Bendiksrud er 18 år gammel. Hun kommer fra Skien. Nå skal hun studere til å bli barnehagelærer i Oslo.

– Jeg måtte kaste meg rundt for å finne leilighet, sier Bendiksrud.

Hun sier at hun gikk rett inn på finn.no for å lete etter leilighet. Jeg sendte ut masse meldinger, forteller hun.

Men hun fikk ikke svar. Eller så virket svarene useriøse. Jeg fikk tips fra noen i familien om å legge ut en egen annonse, forteller Bendiksrud.

Annonsen kostet 500 kroner. Men etter det begynte hun å få mange tilbud om steder å bo. Jeg hadde lyst til å bo alene, forteller hun.

Mange trenger et sted å bo i Oslo. Både studenter og andre. Samtidig er det for få hjem ute på markedet.

Redaktør Gøril Huse er blant dem som leier ut en leilighet i Oslo sentrum. Hun la ut annonse på nettstedet finn.no i forrige uke. Siden har hun hatt massiv pågang av folk som vil leie den.

– Jeg har aldri opplevd lignende. Det er selvsagt veldig hyggelig med alle som vil bo i leiligheten. Men det er også synd for alle de jeg måtte si nei til, sier Huse til Klar Tale.

Hun fikk meldinger fra blant andre enslige, arbeids-innvandrere, familier og studenter. Flertallet var studenter som trengte et sted å bo. Alle viste til at de jobbet ved siden av studiene.

Slik kunne de betale for husleie. Annonsen lå ute i fem dager. Hun fikk over 50 meldinger, oppringninger og SMS-er fra folk som ville leie. Leiligheten var utleid etter fire dager.

Bendiksrud har tenkt å jobbe ved siden av studiene. Jeg tror ikke det er lurt å være avhengig av stipendet, sier hun.

– Nå har jeg fått egen hybel. Jeg flytter til helgen, og begynner på skolen på mandag.

Bendiksrud hadde allerede erfaring med å bo borte fra hjemmet. Jeg har bodd sammen med kjæresten min siden april, forteller hun.

Hun tror det har vært en erfaring. Det er viktig å bli økonomisk bevisst, sier Bendiksrud.

– Hybelen har møbler. Men jeg har ønsket meg ting jeg trenger til bursdager de siste årene.

Nå gleder hun seg til å komme i gang med studiene. Men hun vet at mange sliter med å skaffe et sted å bo. Bendiksrud tipser om å legge ut en annonse. Da får du vist at du er seriøs, sier hun.



Siste utgave

På forsiden nå