Norge

Flere lærere i streik

1.322 lærere i Norge streiket fra mandag. Utdanningsforbundet er misfornøyd med lærernes lønn.

Norge — Streiken blant lærerne startet før sommeren. Men den blir stadig utvidet. Mandag var lærere ved skoler i 14 kommuner og ti fylkeskommuner i streik. I alt gjelder det 1.322 lærere. Det er lærere som er med i Utdanningsforbundet. Samtidig streiker 30 personer fra Norsk Lektorlag. Det fikk Klar Tale opplyst i forrige uke.

Flest lærere streiker på Skedsmo videregående skole i Lillestrøm. Der er 80 lærere i streik.

– Norge har lærermangel – stor lærermangel. KS har gjort oss til lønnstapere for sjette året på rad, sa leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet. Han snakket med nyhetsbyrået NTB i forrige uke.

Han sa også at færre vil bli lærere. Flere vurderer å slutte i jobben.

Også ved Gjøvik videregående skole og Haugaland videregående skole streiker mange lærere. På begge skoler er 72 lærere i streik.

– Vi krever mer lønn. Vi taper kjøpekraft. Det sier Mette Johnsen Walker til Klar Tale. Hun er forbundssekretær for Skolenes landsforbund. Fra mandag tar de ut 31 yrkesfaglærere til streik.

I Oslo kommune streiker ingen lærere. Der ble lærerne enige med arbeidsgiverne om lønnen.

Lærerne som streiker er misfornøyd med lønnen sin. Les mer om hvorfor lærerne streiker her.

Utdanningsforbundet er i konflikt med kommunesektorens organisasjon KS. De er misfornøyd med lærernes lønn. Lærerlønningene bestemmes gjennom forhandlinger mellom KS og fagforeningene. KS mener de har strukket seg så langt som de kan for å gi mer i lærerne i lønn.

Utdanningsforbundet mener veksten i lønnen til lærerne har vært for lav. Det har gjort det vanskelig å få nye og kvalifiserte folk til å jobbe som lærere.Siste utgave

På forsiden nå