Norge

Slik bruker ungdom sosiale medier

Snapchat er det mest populære sosiale mediet blant ungdom, ifølge ny undersøkelse.

Sosiale medier er populært blant ungdom. Ny undersøkelse viser at ni av ti ungdommer bruker sosiale medier hver dag. Det gjelder dem mellom 15 år og 24 år. Undersøkelsen er gjort av Kantar.

---

Hva er sosiale medier?

  • Sosiale medier er nettsider eller apper hvor du kan skape og dele innhold. Både dele til venner, familie og bekjente. Du blir en del av et sosialt nettverk. Hvor du kan kommunisere med andre.

Kilde: Store Norske Leksikon

---

Snapchat er mediet som blir brukt mest. 84 prosent av ungdom er innom appen hver dag. Bak følger Spotify med 82 prosent, Instagram med 77 prosent. Også YouTube og Facebook med 67 prosent.

YouTube har mistet mange av brukerne sine blant ungdom. For to år siden brukte nesten åtte av ti appen daglig. Nå er det kun sju av ti. Så lavt har det ikke vært på sju år.

Undersøkelsen viser også hvordan ungdom bruker apper for musikk og strømming av video. Blant de to så er det strømming av video som blir brukt mest. Nesten ni av ti bruker det daglig. Mens sju av ti strømmer musikk.

Enkelte tenker kanskje at ungdom leser lite nyheter. Men undersøkelsen viser at det er feil. Sju av ti bruker leser nettaviser hver dag.

Ungdom følger også en del influensere. Én av fire ser daglig på innhold som influensere lager. 61 prosent av dem synes det er underholdende. Mens 25 prosent sier at de misunner livet til influenserne.

---

Kort om saken

  • Ny undersøkelse viser hvordan ungdom bruker sosiale medier.
  • Snapchat er mediet som blir mest brukt. Bak følger Spotify, Instagram, YouTube og Facebook.
  • Ni av ti mellom 15 år til 24 år bruker sosiale medier hver dag.

---

Siste utgave

På forsiden nå