Norge

Hun var sikker på at hun skulle bli drept

I fjor ble den kjente advokaten Tor Kjærvik drept. Sønnen erkjenner å ha drept Kjærvik, og for å ha prøvd å drepe Merete Bertheussen.

Den 37 år gamle mannen er også tiltalt for å ha knivstukket en annen fange i Oslo fengsel. Det skal ha skjedd mens han var i varetektsfengsel etter drapet på faren.

Rettssaken mot mannen startet i Romerike og Glåmdal tingrett tirsdag denne uka.

Han har også før erkjent at han drepte faren. Han har også erkjent at han prøvde å drepe Merete Bertheussen, som var samboer med Kjærvik.

Mannen har nektet straffskyld i saken.

I retten forklarte Bertheussen om å rømme ut fra sin egen bolig. I stua bak henne hadde Kjærvik blitt skutt to ganger av sin egen sønn.

Sønnen hadde sittet tvers overfor faren. Kjærvik skal ha hatt en pistol rett mot ansiktet mens han ba for sitt liv. Til slutt skjøt sønnen faren, og snudde seg mot Bertheussen. Han skjøt åtte skudd etter henne.

– Jeg skjønte at nå skal vi dø alle sammen. Jeg var fullt konsentrert på å få varslet hvem som hadde drept oss, sa Bertheussen i retten.

Det er uklart hva slags straff mannen kan få. Statsadvokaten har så langt ventet med å si om de vil at han skal sone en straff i fengsel. Alternativet er at han blir dømt til tvungent psykisk helsevern.

Det avhenger av om domstolen mener mannen var frisk eller syk da han drepte faren i april i fjor.

I fjor ble det kjent at to eksperter mente mannen var paranoid schizofren. De mente han var syk da han skjøt og drepte faren. Mannen skal også ha vært psykisk syk i flere år, mente ekspertene.

Siste utgave

På forsiden nå