Norge

Flere støtter Høyre enn hele regjeringen

Arbeiderpartiet får støtte fra to av ti i en ny måling. Men nesten tre av ti støtter partiet Høyre.

Norge — Høyre får mer støtte av velgerne enn Arbeiderpartiet og Senterpartiet til sammen. Det viser en måling fra Poll og polls. De samler meningsmålinger som er gjort av flere.

Arbeiderpartiet (Ap) får en oppslutning på 20,6 prosent i gjennomsnitt. Det viser meningsmålinger som er gjort i august. Senterpartiet (Sp) får 6,4 prosent i august. Høyre får 28,7 prosents støtte fra velgerne.

Det er gjennomført åtte nasjonale partimålinger i august og juni. I juli ble det bare gjort to.

Senterpartiet får mye mindre støtte fra velgerne enn i juni. Om det var valg i dag, ville Ap og Sp ha fått 51 stortings-representanter til sammen. Det er mindre enn Høyre får alene. De ville fått 52 plasser på Stortinget.

Høyre har ikke hatt så gode målinger siden 2018.

Fremskrittspartiet ender på 13,8 prosent støtte i august.

Regjeringen samarbeider også med Sosialistisk Venstreparti (SV). De får 8,6 prosents støtte fra velgerne. Med SV i regjering, ville de rødgrønne partiene hatt 66 mandater plasser på Stortinget. Men de ville miste flertallet. Det er 85 plasser.

Det er femte måned på rad at SV har bedre gjennomsnittsmålinger enn Senterpartiet. En større andel velgere støtter Rødt. De har 6,7 prosent på målingene.

Venstre ligger på 4,3 i gjennomsnitt. Kristelig Folkeparti (KrF) og Miljøpartiet De Grønne (MDG) sliter med å fange velgerne. De har 3,7 (KrF) og 3,6 prosent (MDG) på målingene.

(©NTB)

Siste utgave

På forsiden nå