Norge

Flere lærere streiker fra neste uke

Lærerstreiken fortsetter. Elevene ønsker seg tilbake på skolen.

Flere lærere går ut i streik. 3.200 lærere i streik utvides med 300 nye lærere, hovedsakelig i Bærum. Det meldte Utdanningsforbundet torsdag. Det er det største forbundet av de tre som streiker.

Lærerstreiken har vart siden 20. juni. Nærmere 3.200 lærere er for tiden i streik.

Til nå har ingen lærere streiket i Bærum kommune. Nå skal lærere ved flere grunnskoler og tre videregående skoler ut i streik. De tas ut fra tirsdag 6. september.

Steffan Handal er leder i Utdanningsforbundet. Han har hatt kontakt med Riksmekleren i løpet av uka, ifølge avisa VG.

Utdanningsforbundet godtok ikke Riksmeklerens forslag i juni. Det gjorde heller ikke Lektorlaget eller Skolenes landsforbund. Derfor begynte de å streike 20. juni.

Handal sier i en pressemelding at de vil forhandle med KS. KS står for kommunesektorens organisasjon. Det er de lærerne må forhandle med.

– Målet er at vi skal finne en bedre løsning for lærerne i skolen. Da får vi raskest mulig slutt på streiken, sier Handal.

Men lærerne skal være klare for å måtte streike lenge. De streikende lærerne får ikke lønn fra arbeidsgiverne. Men Utdanningsforbundet har et streikefond på 1,4 milliarder kroner. Lærerne som streiker får betalt like mye som de pleier å få i lønn.

Handal sier at mange elever har det vanskelig nå. De ønsker seg tilbake på skolen.

– Det gjør lærerne også. Mange er urolige for elevene. Nå skulle mange unge vært godt i gang med skoleåret. Men de står uten lærere.

Handal sier at de venter på at KS skal gi dem et tilbud de synes er akseptabelt. Da er vi klare for å møte elevene våre igjen, understreker Handal.

Siste utgave

På forsiden nå