Norge

Frekke tyver spaner om dagen og stjeler om natta

Tyver stjeler flere og dyrere sykler, viser nye tall.

– Sykkeltyvene er veldig raske. Noen spaner om dagen og stjeler om natten, sier Therese Hofstad-Nielsen. Hun jobber i selskapet Fremtind. De driver med forsikring.

Mange av oss eier en sykkel. Men nå har flere også en elsykkel, og disse er dyre.

Tyver er ute etter syklene. Og nå stjeler de for større verdier enn før. Det viser nye tall fra bransjen som driver med forsikring.

– Det gjelder å gjøre jobben mest mulig vanskelig . Du bør låse sykkelen med solid lås, sier hun. Og den bør være forsikrings-godkjent.

Bruk gjerne to låser, råder Hofstad-Nielsen. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Sykkelen bør være på et sted med lys og folk. Hvis den skal låses fast i en periode.

Folk melde fra om 13.500 stjålne sykler i fjor. Men det er kun de som vil ha tapet dekket. Trolig har tyver stjålet mange flere sykler.

– Det er mange som dropper å melde sykkelen sin stjålet. Særlig om det er en eldre og slitt modell, sier Hofstad-Nielsen.

Sykkelen bør helst stå inne om natten.

I februar var Jose Ignacio Monclus en av de uheldige. Noen stjal sykkelen hans.

– Dette er andre gang jeg blir frastjålet sykkelen min, sa Monclus til Klar Tale.

Sist gang sykkelen hans ble stjålet, ble han ringt opp av noen som hadde funnet den. Men det var kun selve rammen som var igjen. Alt av gir, dekk og pedaler var borte.

Siste utgave

På forsiden nå