Norge

Her ble tre personer knivstukket på to døgn

Flere har blitt knivstukket i Oslo på kort tid. På to døgn ble tre personer knivstukket.

Vaterlandsparken på Grønland i Oslo tirsdag kveld. En person er knivstukket. Mannen er livstruende skadd. Politiet har pågrepet en person.

Furuset i Groruddalen i Oslo mandag ettermiddag. To menn ble knivstukket i nærheten av Furuset senter.

Den ene er siktet for drapsforsøk. Den andre er siktet for kroppsskade. Den ene mannen ble mer alvorlig skadd enn den andre. Men begge er utenfor livsfare. Det skrev politiet i en pressemelding tirsdag, ifølge nyhetsbyrået NTB.

I forrige uke ble en annen ung mann knivstukket på Stovner i Oslo. En 18 år gammel mann er siktet for drapsforsøk.

Over flere år har politiet tatt stadig flere unge som går med kniv. I alt har Oslo-politiet tvitret om knivepisoder 28 ganger siden juni.

Og det er bare de sakene politiet har valgt å skrive om på Twitter, ifølge avisa Aftenposten.

Grete Lien Metlid leder etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt. Hun er bekymret over flere alvorlige hendelser med vold i Oslo. Og det på kort tid.

– Vi har forståelse for at dette er skremmende for folk i byen, sa hun til TV 2. Metlid fortalte at de nå er inne i en mer urolig periode med konflikter. Politiet jobber for å hindre at de skjer.

Byrådsleder Raymond Johansen er bekymret for utviklingen av knivbruk i Oslo. Det sa han til avisa VG.

– Det er et problem at enkelte gutter tar med seg kniven på innerlommen. Det er en del av påkledningen. Folk er villig til å bruke den. Og det er ikke for å spikke pinner til pølsegrilling, for å si det slik, sa Johansen til VG.

Oslo politidistrikt har laget en rapport om unge kriminelle. Der står det at nesten 20 prosent var blitt tatt for å bære kniv eller andre typer våpen. Noen unge kalles gjengangere. De er med på kriminalitet flere ganger. I denne gruppa er det enda flere som går med kniv. Der hadde halvparten blitt anmeldt for å gå med kniv eller andre våpen.

75 saker med unge under 15 år som har truet med kniv er registrert på tre år, skriver NTB

Fakta: Knivstikking

  • Flere blir knivstukket i Oslo
  • Tirsdag ble tre personer knivstukket.
  • Politiet i Oslo sier at flere unge har kniv med seg som våpen.

---



Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå