Norge

Durek Verrett svarer på kritikken

Mange har reagert på Durek Verett sine meninger om medisin. Det har ført til at forbund vurderer å slutte samarbeid med prinsesse Märtha Louise.

Flere forbund vurderer å kutte samarbeidet med prinsesse Märtha Louise. Märtha Louise er forlovet med sjamanen Durek Verrett. Han har fått kritikk for sine meninger.

Epilepsi-forbundet avsluttet samarbeidet i 2020. De snakket om hvorfor til kanalen NRK.

– Det Durek Verrett fremmer er mot vår etikk, sier Bente Nordahl Langsø til kanalen. Hun er forbundsleder i Norsk Epilepsi-forbund.

Langsø forklarer at forbundet er opptatt av skolemedisin. Vi kaller medisin som har dokumentert effekt for skolemedisin.

– Vi er opptatt av å jobbe tett med fagfolk og fremme det som er vitenskapelig bevist, sier Langsø.

Nå har Norsk Revmatatiker-forbund også vurdert å avslutte samarbeidet. Det gjør også Foreningen for Muskelsyke, skriver avisa Dagbladet.

Men flere andre forbund støtter Märtha Louise. Blant annet Norges Døveforbund.

Durek Verrett har fått kritikk for måten han har opptrådt på som sjaman. Han hevdet at en spesiell medaljong gjorde ham frisk etter å ha blitt smittet av korona. Medaljongen selges på hjemmesiden hans. Den koster over 2.000 kroner.

Verrett avviser påstander om at han er imot skolemedisin.

– Jeg ville vært dum om jeg avviste skolemedisin. Jeg har jo selv blitt reddet av det, skriver Verrett i et svar til avisa VG.

Han setter også et stort spørsmålstegn ved Epilepsiforbundets avgjørelse.

– Har de spurt Märtha hva hun står for? Eller tar de det for gitt hva hun mener uten å spørre henne?

Det har vært mye oppmerksomhet rundt Verretts tidligere uttalelser rundt alternativ medisin. Men han understreker at både han og Märtha erkjenner viktigheten av skolemedisin.

Han gikk selv i åtte yr til dialyse for å få transplantert en frisk nyre. Verrett tror dette handler om kulturkrasj. Han er fra selv fra USA.

– Dere leser alt jeg sier med norske briller. Men jeg snakker om hvordan det er i USA. Derfor har det vært misforståelser, forklarer han.


Siste utgave

På forsiden nå