Norge

Det blir ingen streik i butikkene

Fra onsdag kunne det blitt streik i flere butikker. Men det er unngått etter at partene ble enige 11 timer etter fristen.

Handel og Kontor Norge (HK Norge) har forhandlet for de som jobber. NHO Service og Handel har gjort det samme for bedriftene. De hadde en frist om å bli enige til midnatt til onsdag. Men de trengte å jobbe 11 timer etter fristen for å finne en løsning. Og da hadde de fått hjelp av Riksmekleren i to hele dager i tillegg.

Både NHO og HK Norge er glade for at det ble mulig å unngå streik. Det skal ha blitt gitt et godt tillegg på lønna for alle ansatte, og de skal ha fått en mer forutsigbar hverdag på jobb. Det sier Anne-Cecilie Kaltenborn. Hun er administerende direktør i NHO Service og Handel.

Christopher Beckham er leder i HK Norge. Han mener de er enig om en avtale som er endret i riktig retning for arbeidslivet i framtiden.

En streik ville fått følger for butikker i flere store kjeder. Blant annet Clas Ohlson, Ikea og Synsam. Du kan se en liste her.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå