Norge

Derfor skapte «kvinnehelse»-klinikken reaksjoner

Tre kjendiser fortalte at de skulle starte skjønnhets-klinikk. De fikk mye kritikk. Nå har de trukket seg.

Tre kjente kvinner kom med en nyhet forrige uke. De starter en skjønnhets-klinikk. Det er Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø som kom med nyheten.

Klinikken heter Nomi Oslo. Etter de annonserte nyheten i mediene fikk de mange reaksjoner. Blant annet fordi de brukte ordet «kvinnehelse» om klinikken.

På klinikken kan folk blant annet ta fettsuging eller få behandling for rynker. Folk mente at slike behandlinger ikke har noe med kvinnehelse å gjøre.

Mange valgte å engasjere seg. Live Nelvik skrev kommentaren «Skjønnheten kommer utenfra». Nelvik er programleder hos kanalen NRK. Sarah Sørheim som jobber i Schibsted skrev om det i Aftenposten.

– Du er ikke god nok, kvinne. Med mindre du går til en doktor som endrer på kroppen din, vel å merke, skrev Kaveh Rashid i en kommentar i Dagbladet.

Rashid er lege. Han kritiserte bruken av ordet kvinnehelse. Han mener at kvinnehelse er viktig. Men at klinikken ikke har noe med kvinnehelse å gjøre.

Flere andre leger, forskere og helsepersonell engasjerte seg. Det ble startet en spleis for «ekte kvinnehelse». Pengene går til Norske Kvinners Sanitetsforening.

– Fillers, fettsuging, rynkebehandling og andre dyre skjønnhetsbehandlinger er ikke tabubelagt kvinnehelse, står det i spleisen.

Spleisen har fått inn over 500.000 kroner.

Etter alle tilbakemeldingene valgte Rudjord, Skarbø og Tjelta seg å trekke seg fra klinikken.

– Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting. Vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen, skriver de i en pressemelding.

Karim Sayed tar fullt eierskap over Nomi. Han er ansvarlig lege.

Sayed sier i pressemeldingen at han beklager at de andre trekker seg ut av selskapet. Men han har forståelse og respekt for avgjørelsen.

– I ettertid ser vi at kommunikasjonen i forbindelse med lanseringen var feil. Vi anerkjenner at den delen av kritikken er legitim, sier Sayed.




Siste utgave

På forsiden nå