Norge

Flere har hjemmekontor nå

Over to av ti har hjemmekontor nå, ifølge Norsk koronamonitor. Det er dobbelt så mange som i juni.

I begynnelsen av året var mange på hjemmekontor. Fire av ti satt hjemme og jobbet. I juni var det bare rundt én av ti som hadde hjemmekontor.

– Gjennom våren valgte flere å vende tilbake til arbeidsplassen. Men høsten ser så langt ikke ut til å følge samme trend, sier Nora Clausen. Clausen er seniorrådgiver i Opinion. Det er Opinion som står bak undersøkelsen.

Undersøkelsen heter Norsk koronamonitor. Den viser at rundt to av ti har hjemmekontor nå.

Tre av ti har fått dårligere økonomi etter korona-pandemien. Over halvparten av befolkningen tror den økonomiske situasjonen i Norge blir dårligere framover.

– Det har ikke vært flere som venter dårlige økonomiske tider siden mars 2022. Det var under nedstengningen av Norge. Men koronakrisen er nå nærmest erstattet med flere andre kriser, sier Clausen.

Mange sliter økonomisk. Både med renter, strømregninger og prisstigning, mener Clausen. I tillegg kommer krig, klimakrise og andre bekymringer etter en lang pandemi.

Andelen som for tiden sier at det totalt sett går dårlig med dem, er nå på sitt høyeste nivå.

Litt over halvparten av folk sier de ikke kommer til å dra på julebord. Dette har gått opp den siste tiden.

Under 1 av 10 tror julen blir annerledes i år på grunn av korona. Det er færre enn tidligere.

– Utover høsten i fjor og forfjor så vi at stadig flere antok at julen ble koronapreget jo nærmere julen nærmet seg. Men la oss håpe at vi slipper det i år, sier Clausen.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå