Norge

Sakene om pendlerboliger er ferdig etterforsket

Politiet har etterforsket sakene som handlet om pendlerboliger på Stortinget. De er nå ferdige med etterforskningen.

Christian Stenberg opplyser at politiet har etterforsket saken ferdig. Saken sendes snart videre til statsadvokaten. Stenberg er politiadvokat i Oslo politidistrikt. Det skriver avisa Vårt Land.

– Vi kan ikke gi opplysninger om innholdet i saken. Vi kan heller ikke si hvor lang tid statsadvokaten bruker på å komme til en beslutning, sier politiadvokaten.

Avisa Aftenposten avslørte først at Kjell Ingolf Ropstad hadde fått gratis pendlerbolig av Stortinget i Oslo. Ropstad var leder for partiet KrF. Etter det trakk han seg som leder og statsråd. Etter det kom det samme fram om flere andre politikere.

I fjor høst trakk stortingspresident Eva Kristin Hansen seg etter avsløringer i Adresseavisen. I vår trakk Hadia Tajik seg som nestleder i Arbeiderpartiet. Hun gikk også av som arbeidsminister.

Sist ut er Høyres nestleder Tina Bru. Hun har ifølge kanalen NRK har fått varsel om skattesmell fra Skatteetaten.

Varselet kommer etter at etaten kontrollerte tildelingen av stortingspolitikernes pendlerboliger i perioden 2017–2020. Det resulterte i 45 varsler om skattesmell, sendt til stortingsrepresentanter og regjeringspolitikere.

Nøyaktig hvem som har mottatt varsel, er ikke offentlig kjent.


Siste utgave

På forsiden nå