Norge

Arfan Bhatti skal være tatt av pakistansk politi

Fredag ble Arfan Bhatti siktet for å ha medvirket til terror under masseskytingen i Oslo i sommer. Mandag kveld skal han ha blitt tatt av pakistansk politi.

Bhatti skal ha blitt tatt av politiet mandag kveld, melder avisa Aftenposten. Han ble anholdt av en del av politiet som jobber med anti-terror. Han har ingen status som pågrepet, men skal være anholdt som en del av etterforskningen.

Fredag sist uke ble Bhatti siktet etter masseskytingen i Oslo i sommer. Han ble også etterlyst i hele verden.

Avisa skal ha fått sin informasjon fra en kilde i sikkerhets-politiet i Pakistan. Politiet i landet skal ha fulgt med på Bhatti i et par dager før de til slutt valgte å anholde ham og ta ham med seg.

Han skal nå være i politiarrest i byen Gujrab i fylket Punjab. Bhatti skal ifølge flere kilder ha holdt til i et hus like utenfor Gujrat den siste tiden. En av disse er hans tidligere advokat Jon Christian Elden.

Svein Holden er ny advokat for Bhatti. Han sier til Aftenposten at det er ukjent for ham at Bhatti skal være anholdt og i arrest.

Journalisten Kadafi Zaman har fulgt saken tett for kanalen TV 2. Han var også en av de første til å melde at politiet hadde siktet Bhatti. Han sier til TV 2 at det er en ny og dramatisk vending i saken hvis informasjonen til Aftenposten er rett.

En pressevakt hos Oslo politidistrikt sier til nyhetsbyrået NTB at de jobber med å få svar på om Bhatti er anholdt.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå