Norge

Mange færre i ulykke med elsparkesykkel

På ett år ble mange færre skadd i ulykker på elsparkesykkel. I mellomtiden har det kommet promillegrense og andre tiltak.

Norge — I juli i fjor behandlet legevakten i Oslo i snitt 14,5 skadde per dag. Dette var personer som hadde vært i en ulykke med elsparkesykler. I juli i 2022 var det i gjennomsnitt tre personer hver dag som var skadd på elsparkesykkel. Det skriver avisa Vårt Oslo. De har fått tallene fra Skadelegevakten. Det er en nedgang i ulykker på 80 prosent.

I mellomtiden har det blitt mange færre elsparkesykler til utleie. Syklene kan ikke leies om natten. Det har også kommet flere andre tiltak. Blant annet promillegrense. Folk blir straffet med høye bøter om de blir tatt for kjøring med promille.

Ragnhild Kaski er general-sekretær i organisasjonen Av-og-til. De jobber for mindre bruk av alkohol. De tror tiltakene til sammen gjør at det har blitt færre ulykker.

– Det skjedde veldig mange ulykker forbundet med promille. Nå er situasjonen en helt annen, sier hun.


Klar Tales nyhetsbrev

Meld deg på og få en oversikt over de viktigste sakene, forklart på en enkel måte.

Mer fra Norge

På forsiden nå