Norge

PST mener terrorfaren er blitt mindre

Politiet mener de har fått mer kontroll etter skytingen i Oslo i juni. Det gjør at PST mener det er mindre fare for terror i Norge.

Etter tre måneder med høy terrorfare mener Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) at det er blitt tryggere igjen. De mener det nå er moderat fare for terror i Norge, som er nivå tre av fire. På det nivået mener PST at det finnes grupper eller personer som «kan ha evne eller vilje til å gjennomføre terror i Norge».

Etter skytingen i Oslo 25. juni ble terrorfaren satt til nivå 4, som er høy. Årsaken var frykt for at det fantes planer om nye angrep, og at andre kunne bli inspirert til å bruke terror. Ifølge PST har de funnet reaksjoner og støtte til angrepet fra andre ekstreme miljøer. Både blant islamister og høyreekstreme.

PST minner om at det er fare for terror også i tiden framover. De sier at et terrorangrep kan være en inspirasjon for andre terrorister flere år etter at det skjedde.

Men de har fått mer kontroll etter angrepet i Oslo i juni. Zaniar Matapour ble pågrepet samme kveld. To nye menn ble siktet og pågrepet i Norge den siste uka. Og denne uka skal Arfan Bhatti ha blitt tatt av Pakistansk politi. Han ble siktet og etterlyst av norsk politi sist uke.

Siste utgave

På forsiden nå