Norge

Kommuner kan vurdere vindmøller på nytt

Noen kommuner har før sagt nei til vindmøller. Nå kan de få muligheten til å ombestemme seg.

Norge — Regjeringen ønsker at det skal bli mer lønnsomt for kommunene å bygge vindmøller. De jobber med nye regler for skatt og med andre nye forslag. Begge deler skal gjøre det mer attraktivt for kommunene til å si ja til vindkraft.

Even Tronstad Sagebakken er ordfører i Lindesnes kommune. Han tror det kan få negative følger for kommunene om de sier nei til vindkraft.

– Norge har behov for mer energi de neste årene. Den må på kort sikt komme fra vannkraft og vind på land. Får kommunene mer igjen for å tillate vindkraftverk. Da vil det bli helt andre diskusjoner enn det vi har hatt til nå, sier Sagebakken til avisa Fædrelandsvennen.

Lindesnes kommune har vindkraft i dag. Men også der har politikerne sagt nei til flere planer om utbygging.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå