Norge

NRK får kritikk etter podkast med Sophie Elise

Kanalen har fått kritikk for hvordan de har reklamert for podkasten.

Sofie Steen Isachsen er bedre kjent som Sophie Elise. Hun og Fetisha Williams har sluppet podkast med kanalen NRK.

Isachsen er en kjent profil. Hun ble først kjent som blogger. Hun regnes som en av Norges største influensere. Isachsen har 575.000 følgere på Instagram. Hun eier selskapet Sophie Elise AS. Det har omsatt for over 36 millioner kroner de siste seks årene, skriver avisa VG.

Forrige uke kom en podkast-episode kalt «Avhengighet og selvransakelse». Der forteller Isachsen at hun har vært avhengig av beroligende piller. Hun har vært innlagt for dette.

NRK har fått kritikk for hvordan de har dekket den nye podkasten. Fredag var Isachsen på programmet Lindmo. Lindmo er et NRK-program. NRK har fått kritikk for å reklamere for podkasten i eget program.

Kritikere mener NRK blander journalistikk og reklame. Svein Brurås er blant de som kritisert NRK. Brurås er professor i journalistikk.

– Det handler om å promotere NRK selv. NRK fremstår noen ganger som veldig kommersiell, sier Brurås til avisa Kampanje.

NRK er en statskanal. De bruker folks skattepenger.

Brurås mener NRK kjemper en kamp om lesere, lyttere og seere. Han mener de bryter med punkter i Vær varsom-plakaten. Det er regler alle mediehus må forholde seg til.

Kulturredaktøren i avisa Dagbladet har kommentert saken. NRK lever ikke av abonnenter eller klikk, skriver Sigrid Hvidsten i sin kommentar.

– NRK skal oppfylle de «demokratiske, sosiale og kulturelle behovene i samfunnet». De skal ikke fylle opp med podkaster der venninner prater om løst og fast.

Hun mener at det kan aktører som VG eller TV 2 gjøre, men ikke NRK.

Selv sier NRK at de trenger flere kvinnelige stemmer. De tror Isachsen passer godt til den rollen. Spesielt vil de prøve å nå unge jenter.

– Målgruppen er mellom 15 og 30 år. Det er en målgruppe vi sliter med å treffe i NRK. Vi sliter med å nå jenter, sier Rune Lind. Lind er redaksjonssjef for underholdnings-avdelingen i NRK.Siste utgave

På forsiden nå