Norge

Turist fikk bot for ulovlig bruk av drone i Troms

En person fra et annet land fikk bot for å fly en drone i forbudt område.

En statsborger for et annet land fløy en drone ved Prestvannet i Troms. Det er like ved Tromsø lufthavn. Personen ble anmeldt og fikk en bot på 10.000 kroner, melder Troms politidistrikt.

Beate Helberg er operasjonsleder i Troms politidistrikt. Hun sier til avisa VG at det er en turist som trolig har misforstått reglene om at det er forbudt å bruke drone i en sone på 5 kilometer rundt flyplassen.

Det er en turist fra et land utenfor Schengen. Men det er ingen russer, sier Helberg. Schengen er et samarbeid mellom flere land i Europa. Det er ingen krav om å vise pass når du reiser mellom disse. Norge er med i Schengen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå