Norge

Advarer om følger av uvær på Vestlandet

NVE advarer om jord- og flomskred på deler av Vestlandet. Det er meldt at det kan komme opp mot 150 millimeter regn.

Fra torsdag til fredag kveld er det ventet mye regn. I indre strøk av Vestlandet kan komme så mye som 100 millimeter til 150 millimeter, melder Meteorologisk institutt.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) advarer om fare på oransje nivå fra torsdag. Det er ventet at det blir mest regn fredag.

NVE regner det som sannsynlig at det kan bli både jord- og flomskred. I noen områder vil det også være mye vann i bakken fra før. Steder det er bekker, elver og bratte skråninger er ekstra utsatt.

Ifølge NVE er det en alvorlig situasjon. Og det er uvanlig. Været kan føre til alvorlige skader, sier NVE. De ber også folk om å vurdere om de bør ta ekstra hensyn til sikkerhet i områder med oransje farenivå.

Det er en fare for at liv og verdier kan gå tapt, veier kan bli stengte og transport kan bli hindret, skriver NVE i sitt varsel.

Statsforvalteren i Vestland har også sendt ut en advarsel. Der ber de kommunene det gjelder om å ta kontakt med politiet lokalt. For å vurdere følger og dele kontaktinformasjon.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå