Norge

Nå starter rettssaken etter anklager om rasisme

Rettssaken med tidligere fotballspiller Bernt Hulsker starter onsdag. Han er tiltalt for hatefulle ytringer etter å ha vært rasistisk mot en dørvakt.

Bernt Hulsker jobbet for VG og VGTV. 9. mars 2022 hadde de julebord. De var samlet på Syng karaokebar i Oslo. Det var under denne festen at hendelsen Hulsker er tiltalt for skjedde.

Hulsker skal ha vært rasistisk mot en dørvakt. Og kalt dørvakta «jævla neger» og sa «hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut».

Han er tiltalt for hatefulle ytringer. Og hensynsløs atferd mot den 24 år gamle dørvakten. Rettssaken starter onsdag.

Dørvakta ble intervjuet av kanalen TV 2 én måned etter hendelsen. Han sa at Hulsker ble amper utover kvelden. Da gikk dørvakta bort til Hulsker for å be ham om å forlate lokalet.

– Han reiste seg rett opp og kalte med en jævla neger, sa 24-åringen, som kom til Norge som syrisk flyktning.

– Han spurte om hvordan jeg kunne be en hvit mann som ham om å gå ut. Inni meg svartnet det helt. Jeg måtte kjempe for å ikke skrike tilbake. Men jeg mener jeg klarte å snakke rolig og oppføre meg profesjonelt, forklarte han.

Ifølge dørvakta beklaget Bernt Hulsker oppførselen sin samme kveld. Men han aksepterte ikke unnskyldningen. Og anmeldte saken til politiet.

Hulsker har også beklaget offentlig etter hendelsen.

Han kan ende opp med å få tre års fengsel. Og få bot.

---

Kort om saken

  • Bernt Hulsker er tiltalt for hatefulle ytringer.
  • Onsdag starter rettssaken.

---

Siste utgave

På forsiden nå