Norge

FHI sier flere kan få en fjerde vaksinedose

I høst og vinter kan det komme en ny runde med korona i Norge. Årsaken er at vi er blitt mer sårbare for smitte igjen. Det gjør at flere kan få tilbud om en ny vaksinedose.

– Det er blitt mer spredning av smitte med korona i flere land i Europa. Flere personer må ha hjelp på sykehus. Vi er usikre på hvilke følger dette vil få for Norge, og hvor mye mer smitte det blir, sier Trygve Ottersen til kanalen NRK. Han er område-direktør for smittevern i Folkehelse-instituttet (FHI).

Så langt har 11 prosent av folk i Norge blitt vaksinert med fire doser av korona-vaksine. Dette er folk i noen bestemte grupper. Det er folk som bor på sykehjem og de som er eldre enn 65 år gamle. Men også andre personer mellom 18 år og 64 år, hvis de har ekstra risiko for å bli alvorlig syke.

Nå kan det bli flere som får tilbud og anbefaling om å ta en fjerde dose, sier Ottersen.

– Men det aller viktigste nå er at de som har fått anbefalt vaksinen tar den. For det er de som har størst risiko, sier han.

Rundt 78 prosent av nordmenn har tatt en dose med korona-vaksine. Rundt 72 prosent er vaksinert med to doser. Rundt 54 prosent er vaksinert med sin tredje dose.

Siste utgave

På forsiden nå