Verden

Er det fremdeles billigere å handle i Sverige?

Harryhandel i Sverige har vært en populært måte å spare penger må. Men prisene stiger også over grensa. Lønner det seg fortsatt å handle i Sverige?

Det korte svaret er ja. Folk kan fortsatt spare mye på å dra på harryhandel, skriver AffiliJet i en pressemelding. AffiliJet jobber med å sammenligne priser på tjenester.

Matprisene i Norge fortsette å stige. Det gjør de også i Sverige. Matvareprisene har steget med over 14 prosent i Sverige. Det skriver Expressen Låneguiden i en artikkel.

Den største prisøkningen er på produkter som kaffe, smør og visse grønnsaker. Det har steget med opp til 40 prosent på ett år.

Men det lønner seg fortsatt å kjøpe visse varer i Sverige. Men det kan være lurt å sjekke prisen i flere butikker. Og å sjekke tilbud på varer her i Norge. Bensinprisen er også viktig å regne inn i.

---

Tips til harryhandelen:

  1. Skaff deg oversikt over prisbildet. Sjekk alltid priser i Sverige mot priser i Norge.
  2. Sammenlign svenske matbutikker. Sammenlign prisene hos flere matvarebutikker. Sverige har flere billigkjeder som Willys og Lidl.
  3. Last ned apper som matpriskollen. Da får du bra oversikt over matbutikker i Sverige med tilbud og kan sammenligne matpriser.
  4. Ha kontroll på kronekursen. Kronekursen er en viktig faktor når du handler i utlandet. Dagens norske krone ligger over den svenske. Skal du betale med kredittkort så bør du alltid velge svenske kroner som valuta.
  5. Regn med drivstoff og bensinkostnad. Regn nøye på bensin og kostnader knyttet til handleturen. Kjør sammen hvis det er mulig. Det er bra for både lommebok og miljø.

---Siste utgave

På forsiden nå