Norge

Tengs-saken som kan gi svar

Hvem drepte 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy i 1995? I dag starter rettssaken som skal gi svaret på den uløste drapsgåten.

Norge — En 52 år gammel mann er tiltalt for drap på Birgitte Tengs. Drapet skjedde i 1995 på Karmøy i Rogaland. Politiet mener de har nok bevis til å bevise hvem som drepte 17-åringen.

Rettssaken foregår i Haugesung og Sunnhordaland tingrett. 52-åringen vil få spørsmålet om han er skyldig. Mannens advokat Stian Kristensen sier han vil svare «Nei» eller «Ikke skyldig». Det skriver nyhetsbyrået NTB.

52-åringen nekter for å ha hatt noe som helst å gjøre med drapet på Birgitte Tengs.

Jenta ble funnet død med store hodeskader. Hun lå på et beiteområde ved Gamle Sundsveg på Karmøy. Hun ble funnet om morgenen. Det var den 6. mai i 1995.

52-åringen ble siktet og pågrepet 1.september i fjor. Det skjedde etter at etterforskningen av saken ble tatt opp igjen. Etterforskerne har funnet arvemateriale DNA på Tengs strømpebukse. De mener det kommer fra den tiltalte mannen.

Statsadvokaten sier at DNA blir svært viktig i saken.

– Og da særlig funnene som ble gjort etter at saken ble tatt opp på nytt, har Thale Thomseth sagt. Hun er konstituert statsadvokat.

Hun er aktor under rettssaken sammen med statsadvokat Nina Grande og politiinspektør Unni Byberg Malmin.

52-åringen er dømt mange ganger før. Både før og etter at Birgitte Tengs ble drept.

Mannen ble trukket fram som en kandidat under den første etterforskningen av drapssaken. Hans advokat mener DNA kan ha kommet på strømpebuksa på annet vis enn ved drapet.

Rettssaken skal vare i over åtte uker. Tiltalte vil forklare seg onsdag og torsdag.

Politiet trodde først Birgitte Tengs fetter hadde drept henne. Han ble dømt og senere frifunnet for drapet. I forrige uke ble han for første gang frifunnet fra å betale erstatning. Riksadvokaten har beklaget til fetteren.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå