Norge

Flere partier mener regjeringen gjør for lite for barn

Flere partier mener regjeringen svikter vanlige familier. De reagerer særlig på at familier får mindre støtte, mens prisene blir høyere.

Mat blir dyrere. Det samme gjelder strøm og lån for folk som har kjøpt seg bolig. Alt dette gjør det vanskelig for familier.

Frelsesarmeen sier at enda flere henter matposer hos dem nå, enn før sommeren. Det skriver avisa VG.

Marie Sneve Martinussen mener det er dårlig at regjeringen fryser barnetrygden. Og at de tenker lite på at prisene blir høyere. Martinussen kommer fra partiet Rødt.

Olaug Bollestad er enig. Hun er leder for Kristelig Folkeparti.

– Situasjonen slik den er nå er helt vanvittig, sier Bollestad. Og ønsker som Rødt at familier skal få mer barnetrygd.

Kjersti Toppe er redd for at familier får det vanskelig til vinteren. Toppe er barne- og familieminister. Og er en del av Senterpartiet (Sp).

– Jeg mener regjeringen har gjort viktige tiltak for neste års budsjett. Og tiltak for å redusere kostnadene til barnefamiliene, skriver hun.

Mandag startet budsjettforhandlingene mellom regjeringen. Der er det Sosialistisk Venstreparti (SV), Arbeiderpartiet (Ap) og Sp som forhandler.

Ap og Sp er avhengig av støtte fra SV. Sistnevnte ønsker å gi enda mer barnetrygd, til de som er alene med barn og for familier med tre eller flere barn.

---

Kort om saken

  • Flere partier mener regjeringen gjør for lite for familier med barn.
  • De sier at barnetrygden er langt fra høy nok.
  • Prisene på mat blir høyere. Det samme gjelder strøm og boliglån.

---


Siste utgave

På forsiden nå