Norge

Sier nei til å fortsette å lede SV

Audun Lysbakken vil ikke fortsette å lede Sosialistisk Venstreparti (SV). Han vil overlate jobben til noen andre.

Jobben som leder for Sosialistisk Venstreparti (SV) blir ledig. Audun Lysbakken har sagt nei til gjenvalg. Det ble klart onsdag. Lysbakken varsler en pressekonferanse om saken.

Lysbakken blir sittende fram til landsmøtet i SV neste år.

I et brev til SVs medlemmer skriver Lysbakken at det har vært en ære å få lede partiet.

– Jeg er ufattelig stolt over å få være leder for partiet jeg tror så sterkt på, og over tilliten jeg har fått av tusenvis av medlemmer og enda flere velgere. I dag er tiden likevel inne for å fortelle dere at jeg ikke stiller til gjenvalg som partileder på landsmøtet i mars. Alt har sin tid, og nå er det riktig for meg å ta et steg tilbake og for partiet å velge en ny leder, skriver Lysbakken, ifølge nyhetsbyrået NTB.

SV er regjeringens støtteparti. Lysbakken har vært leder i partiet i 11 år.

Lysbakken har hatt mange viktige politiske roller. Han har blant annet vært barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

SV-lederen takker for familien for støtten. Det har gjort at han har kunnet være leder for SV.

– Jeg håper jeg har klart å være både en tilstedeværende pappa og en god partileder. Men det koster. For meg og for min partner, hun jeg deler liv og familie med, sier Lysbakken.

Han har flere barn. Lysbakken ønsker å bruke mer tid med dem.

– Vi har noen fine, men hektiske år foran oss. Jeg ønsker meg en roligere hverdag for familien min mens minsten er liten og storebror og storesøster fortsatt er barn. Skal vi få det, må det skje nå, skriver Lysbakken.

Lysbakken er også valgt inn på Stortinget for SV. Han blir sittende fram til stortingsvalget i 2025.

---

Fakta: Slutter som leder

  • Audun Lysbakken leder Sosialistisk Venstreparti.
  • Lysbakken har sagt nei til å fortsette som partileder.
  • Han vil bruke mer tid med familien sin.

---Siste utgave

På forsiden nå