Norge

Mann funnet skutt ved Ikea i Oslo

Politiet i Oslo sier en mann er funnet skutt ved Ikea på Furuset. Han skal ha vært alvorlig skadd.

Tirsdag ble en voksen mann funnet skutt ved Ikea i Oslo. Politet er på stedet med flere patruljer. De leter etter en eller flere gjerningsmenn.

Nødetatene ga mannen førstehjelp på stedet for å redde livet hans. Mannen var ifølge nyhetsbyrået NTB alvorlig skadd, og er senere kjørt til sykehus.

Politiet sier like etter klokka 13 at de tror skytingen skal ha skjedd i nærheten av Furuset kirke. En av naboene til kirka sier til kanalen NRK at de hørte en lyd og så en bil kjøre fra stedet i høy fart.

Ifølge politiet skal mannen ha kommet til Ikea i en taxi.

– Sjåføren i den taxien er helt klart et vitne i denne saken, og vi snakker med ham. Han kjørte den skadde ned til Ikea, sier Gjermund Stokkli til avisa VG. Han er operasjonsleder politiet.

Avisa Dagbladet skriver at det er sperret av et stort område rundt Furuset kirke.

Politiet sier det er ukjent hvem de leter etter.

– Men ut ifra de opplysningene vi har nå, så er det to parter som kjenner hverandre. Det sier Gunhild Finne Nilsen til NRK. Hun er innsatsleder i politiet.

Det skal være sperret av et område inne på hovedparkeringen til Ikea. Det sier en person på stedet til avisa VG. Folk skal kunne kjøre inn og ut fra parkeringen som vanlig, men de må holde seg borte fra sperringene.

Klar Tale følger saken!

Siste utgave

På forsiden nå