Norge

Stortinget godtar å betale skattekravet

– Vi vil betale for oss, sier stortingspresidenten.

– Dette har vært en sak som har vært ganske krevende, sier Masud Gharahkhani onsdag. Han er stortingspresident.

Skatte-etaten har sagt at Stortinget har betalt 1 million kroner for lite i arbeidsgiver-avgift. Det ble klart etter sakene med pendler-boliger for politikere. Flere bodde i en slik uten å ha krav på det. Mange har måttet betale ekstra skatt for fordelen av gratis bolig gjennom Stortinget.

Gharahkhani sa at presidentskapet på Stortinget har valgt at de vil betale kravet. Dermed blir det ingen klage til Skatteklage-nemnda.

Både Statsministerens kontor (SMK) og Stortinget har ment at reglene er blitt tolket for strengt.

– Vi har hele tiden vært opptatt av åpenhet og at vi skal få klarhet i hva skattereglene er. Så skal vi betale rett skatt. Vi ser at det også er eksperter på jus som har diskutert saken. Dette handler om flere enn stortings-politikere. Det handler også om andre i samme pendler-situasjon. Men vi har kommet fram til dette valget, sier Gharahkhani. Han sier også at politikerne selv må velge om de vil klage på den ekstra skatten de personlig må betale.

Han ble også spurt om alle partiene var enige om å betale. Gharahkhani sier de fikk råd fra de parlamentariske lederne i partiene.

– Vi er i alle fall glade for at presidentskapet er enige om det vi nå har valgt, sier han.
Siste utgave

På forsiden nå