Norge

Mann skutt og drept på Grønland i Oslo

En mann ble skutt og drept ved Vaterlands bro på Grønland natt til søndag. To personer er pågrepet.

Politiet tror det var et kriminelt oppgjør. Mannen som ble skutt er i slutten av 20-årene. Han ble først tatt vare på av helsepersonell. Men han ble erklært død på stedet etter kort tid.

– Mannen er godt kjent av politiet fra tidligere. Han er tidligere dømt for flere forhold. Vi mener at han tilhørte et kriminelt miljø, sier Jan Eirik Thommassen. Han er politi-inspektør.

Politiet mener mannen ikke var et tilfeldig offer, sier Thommassen.

En mann i starten av 20-årene ble pågrepet få timer etter drapet søndag. Han ble siktet for drap eller medvirkning til drap. Han satt i et avhør i flere timer søndag kvelder. Mannen nekter straffskyld.

En annen mann ble pågrepet og siktet for drapet søndag kveld. Mannen er i begynnelsen av 30-årene.

– Han er kjent for politiet fra før. Vi jobber med å kartlegge koblingen til avdøde og den andre siktede, sier Ingebjørg Hansen. Hun er leder for drapsseksjonen i Oslo-politiet.

Hansen sier det kan komme flere pågripelser i saken. Videobilder fra stedet viser at flere var involvert, ifølge politiet. Alle som var på stedet da drapet skjedde, oppfordres til å kontakte politiet.

– Alle som er involvert, er kjent av politiet fra før. De er kjent fra det vi vil kalle kriminelle miljøer, sier Hansen.

Dette er en alvorlig sak, mener politi-inspektør Thomassen. Han sier det har vært to alvorlige skyteepisoder i Oslo på kort tid.

– Den første på Furuset. Der ble en person alvorlig skadd. Begge episodene kan se ut til å være oppgjør mellom kriminelle, sier Thommassen.

Politiet ser ikke en sammenheng mellom skyteepisodene, sier Hansen. Men politiet kan ikke utelukke det ennå.

Det er trolig en relasjon mellom mannen som er drept og han som er pågrepet, ifølge politiet. Men de vil ikke si noe om hva motivet for skytingen kan være.


Siste utgave

På forsiden nå