Norge

Mange flere døde i trafikken

111 mennesker er døde i trafikken i år. Det er 36 personer flere som er døde sammenlignet med 2021.

Norge — I 2022 er flere døde i trafikken. Så langt i år er 111 personer mistet livet i trafikken her i landet. I november døde 14 personer. Det er dobbelt så mange som i gjennomsnitt de siste tre årene. 4 av de 14 døde i november var fotgjengere. Det sier Statens vegvesen.

36 flere er døde i trafikken i år sammenlignet med 2021, ifølge Trygg Trafikk.

Flest døde i Oslo, Troms og Finnmark og Innlandet, skriver Trygg Trafikk. I Oslo er fire personer døde i trafikken i år. I samme periode i fjor døde én person i trafikken.

– Vi kjenner ikke årsakene til ulykkene i november. Store deler av landet har hatt perioder med svært skiftende kjøreforhold. Flere områder har fått sesongens første snøfall. Det har også tidvis vært svært glatt mange steder, sier pressesjef Christoffer Solstad Steen. Han jobber i Trygg Trafikk.

Det finnes også andre årsaker til ulykker. Som rus, fart og uoppmerksomhet.

– Det blir stadig tryggere biler og veier. Men vi er også avhengige av at trafikantene er klar over og tar sitt ansvar, sier Guro Ranes. Hun er leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

I desember kjører mange langt. De skal kanskje besøke familie og venner i jula.

– Nå er vi på vei inn i en periode med mye glede og hyggelige sammenkomster. Men også mye stress og reising. Veiene er kanskje ukjente. Det kan v@re annerledes å kjøre enn det du er vant med. Ikke la deg stresse av kø eller andre ting som kan påvirke deg, sier Steen.

Hun sier også at det viktigste er at folk kommer trygt fram dit de skal.


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå