Norge

Dag 2: Underholdning

Sliter du med å finne julestemning? Hver dag fram mot jul skal vi hjelpe deg.

2. desember.

Nå har du kanskje fått sett første episode av en julekalender på TV?

Hvert år lager norske kanaler julekalender på TV. Det kan være noe tøysete som «Nissene på låven» på kanalen TV Norge. Eller det kan være en barnevennlig serie som «Snøfall» på kanalen NRK.

Det finnes julekalendere for en hver smak. Men det er kanskje vanskelig å finne en som passer akkurat deg? Klar Tale skal hjelpe deg.

---

Disse julekalenderne viser kanalene

NRK

  • «Snøfall» handler om Selma, som er ei jente uten foreldre. Hun opplever flere utfordringer utover serien.
  • Hos NRK kan du også se eldre julekalendre som «Jul i Skomakergata», «Jul i Blåfjell» og «Kristiania magiske tivolitheater».

Viaplay

  • «Jul med Camp Kulinaris» kan du se på strømmetjenesten Viaplay. Der skal folk lage mat, snakke sammen og ha det moro. Det er kokken Kjartan Skjelde og TV-profilen Sebastian Solberg som har programmet.
  • «Det Store Eksperimentet» er tilgjengelig på Viaplay. Den er både morsom og lærerik.

TV 2

  • «The Julekalender» er en gammel norsk klassiker. Der er skal de tre nissene Fritz, Hansi og Gynter finne en nøkkel, som de har mistet. Og de møter flere utfordringer på veien. Her får du både sang, moro og skumle scener.
  • «Tinka og Kongespillet» er en fortsettelse fra TV 2 sin julekalender «Tinkas Juleeventyr». Serien handler om at kongen aldri kommer hjem etter en rundtur. Det fører til at Tinka må kjempe om tronen.

Kilde: NRK, TV 2 og Viaplay.

---

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå