Tema
I fjor spiste vi mer av det vi burde spise mindre av
Målet til myndighetene var at vi skulle spise mye mer grønnsaker, grovt korn og fisk fram mot neste år. Det ser ut til å bli mislykket.
MER: De fleste i Norge sier at de vet at de burde valgt mer fisk og grønnsaker. Likevel spiste nordmenn mer kjøtt og mindre fisk i 2021.
Ole Berg-Rusten/NTB
I 2017 laget myndighetene en plan. Den var at vi før 2023 skulle spise 20 prosent mer grønnsaker, frukt, bær, fisk og varer laget av grovt korn.
– Ser vi på utviklingen av hva vi spiser, så er det lite som tyder på at de målene vil bli nådd med det første, sier Linda Granlund til nyhetsbyrået NTB.
Hun er divisjons-direktør i Helsedirektoratet (Hdir). De viste torsdag fram en rapport om «Utviklingen i norsk kosthold». Den viser at vi spiser annerledes enn det de mener ville vært bra.