Norge

Flere sykehus er satt i beredskap

Alle sykehusene i Vestre Viken skal være i grønn beredskap. Det samme gjelder tre sykehus i Innlandet. Årsaken er at mange ansatte er sykegår i grønn beredskap. Årsaken er utfordringer med kapasiteten og et høyt korttidssykefravær blant ansatte.

Onsdag ble det kjent at mange ansatte ved sykehus i Vestre Viken er syke. I tillegg er det flere som har behov for hjelp fra sykehusene. Det skriver sykehusene på sine nettsider.

Dette gjør at de har valgt at sykehusene må være i ekstra beredskap. Den er satt til grønn beredskap, ifølge kanalen NRK. De skrev om saken først.

Ved grønn beredskap skal det være en gruppe som får ansvar for å lede beredskaps-arbeidet. Det kan også bli jobbet mer med deler av driften av sykehusene.

Tirsdag kveld ble det også gjort klart for grønn beredskap ved tre sykehus i Innlandet. Det er de som er i byene Elverum, Hamar og Gjøvik. Det skrev avisa Oppland Arbeiderblad.

Det er samme årsak til beredskapen der som i Vestre Viken. Og det er infeksjoner i luftveiene som fører til både syke ansatte og pasienter, ifølge Sykehuset Innlandet. De er en felles ledelse for de sykehusene, og for sykehuset på Lillehammer.

– På noen avdelinger har det vært opp mot 20 prosent sykefravær. Mange pasienter har infeksjoner i luftveiene. Det er mer behov for å isolerte pasienter som kan bære og spre smitte. Det gjør at driften blir mer krevende. Derfor er vi i beredskap, sier Håvard Kydland. Han er divisjons-direktør i Sykehuset Innlandet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå