Norge

Dag 22: Julemat

Sliter du med å finne julestemning? Hver dag fram mot jul skal vi hjelpe deg.

22. desember.

Julematen er det mange forbinder med jul. Og folk flest spiser enten ribbe eller pinnekjøtt. Likevel er det også noen som spiser andre ting.

En undersøkelse fra 2011 viser at 200.000 nordmenn spiser Grandiosa på julaften.

Det er vanlig å servere mat og kjøtt fra gårdsdyr på julaften. Fra gammelt av måtte mange av dyrene slaktes før vinteren. Og det ble da mat på julaften.

Hva spiser andre land?

Briter spiser kalkun og christmas pudding. Amerikanerne spiser som regel en stek. Folk fra Australia griller kjøtt og spiser pavlova.

Franskmenn spiser kamskjell, østers og gåselever.

---

Dette spiser nordmenn på julaften

  • 44 prosent spiser ribbe.
  • 35 prosent spiser pinnekjøtt.
  • 7 prosent spiser kalkun.
  • 5 prosent spiser skinkestek.
  • 4 prosent spiser torsk.
  • 4 prosent spiser vegetarmat.

---


Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå