Norge

Disse bøkene lånte vi mest i 2022

Vi lånte mange bøker i 2022. Spesielt noen bøker ville flere folk lese.

Deichman bibliotek har laget lister over bøkene som ble mest lånt i 2022. Deichman er Oslo kommunes folke-bibliotek. Så dette er bøkene Oslofolk lånte mest i 2022.

Det var flest folk som lånte «Min skyld». Det er politikeren Abid Raja som har skrevet boka. Den skal også bli film.

Listene har med alle bøker som har blitt fysisk lånt ut. Deichman har 24 biblioteker. Utlånene er i perioden 1. januar til 15. desember 2022. E-bøker og lydbøker er ikke med i listene.

Totalt har Deichman lånt ut over 1,2 millioner bøker i 2022. Det er en økning på rundt 100.000 bøker, sammenlignet med normalåret 2019.

– Det gleder oss å se at lånerne våre leser så mye. Bøker er en kilde til glede, kunnskap, ideer og empati, sier Knut Skansen i en pressemelding. Skansen er biblioteksjef i Oslo.

– De som leser mest gjør ikke bare sine egne liv rikere, men hele samfunnet vårt. Det er jeg takknemlig for.

Abid Rajas «Min skyld» var den mest populære boka. Til sammen ble denne boka lånt ut 1.559 ganger i løpet av året.

«Trollriket ble» lånt ut 1.417 ganger. Det er bok nummer fire i serien «Nordlys». Det er Malin Falch som har skrevet bøkene.

Gulraiz Sharifs «Hør her ‘a» ble lånt ut 1.219 ganger. Det var årets mest utlånte skjønnlitterære ungdomsbok. Dette er tredje året på rad at «Hør her ‘a» blir mye lånt ut. Boka ble mest lånt ut på Deichman i 2021, uavhengig av kategori.

Linn Ullmann kom til topps i kategorien skjønnlitteratur for voksne. Romanen «Jente, 1983″ ble til sammen lånt ut 1.114 ganger.

Jørn Lier Horst gjorde det bra i kategorien skjønnlitteratur for barn. Han kom på førsteplass. Men også andreplass, tredjeplass og delt fjerdeplass. På toppen av lista finner vi Horsts «Operasjon Lurifaks». Den ble lånt ut 939 ganger.


Siste utgave

På forsiden nå