Norge

Vipps advarer om svindel på SMS

Mange har fått det som ser ut som tekstmeldinger fra Vipps. Der er det en lenke de blir bedt om å trykke på. Vipps advarer om at dette er svindel.

«Vipps-ID en din er midlertidig suspendert. For å aktivere kontoen din må du oppdatere informasjonen din», står det i en SMS mange brukere av Vipps har fått i helgen. Det skriver Nettavisen.

I SMS-en er det en lenke. Den bør du la være å trykke på, advarer Vipps.

Dette er ren svindel, sier Caroline Lunde. Hun er kommunikasjonssjef i Vipps.

– Vi liker dårlig at kriminelle misbruker Vipps og den tilliten vi har. Det skjer dessverre ofte med merkevarer som er kjente for veldig, veldig mange, sier Lunde.

Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps. Men det er ukjent hvor mange som har mottatt svindel-meldingen. Lunde er tydelig på at Vipps aldri sender SMS eller e-post der de ber kunder om sensitiv informasjon. Hun ber folk se ekstra nøye på adressen e-posten eller nummeret som meldingen er sendt fra.

– En svindler gjør seg ofte flid med å få SMS-en eller e-posten til å se troverdige ut. Men du kan ofte avsløre dem hvis du ser nøye på avsender-adressen. Da kan du se at det kommer fra noen andre enn Vipps.

Siste utgave

På forsiden nå