Norge

Pasienter ble levert feil 705 ganger i fjor

Pasienter som skal flyttes, kommer ikke alltid dit de skal. I fjor ble 750 pasienter levert til feil sted.

Norge — Det viser en oversikt. Avisa VG har fått laget oversikten hos Pasientreiser OUS. Normalt har de 900.000 oppdrag i året med transport av pasienter. De foregår i Oslo, Akershus og Glåmdalen.

I 2022 var det problemer med 7.000 av transportene. De fleste gjaldt forsinkelser. Men 705 ganger ble pasienter levert til feil sted. I 659 av oppdragene var feilen hos de som bestilte oppdraget. I 46 tilfeller var det taxiselskapets feil.

I desember i fjor ble en eldre, dement kvinne funnet død ute. Hun ble kjørt fra Diakonhjemmet sykehus til Lilleborg helsehus i Oslo. Taxisjåføren sier at han etterlot henne inne på avdelingen. Han fant ingen ansatte på helsehuset. Kvinnen måtte ikke overlates til seg selv. Men det hadde taxisjåføren ikke fått beskjed om.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå