Du bør handle mat før 1. februar. Det sier eksperter til avisa VG.
– Du bør komme deg i butikken og handle det du trenger til påsken, sier professor Øystein Foros.
Han mener det er mye å spare på å handle nå.
[ Her er ti måter å spare penger på ]
Butikkene gjør maten dyrere 1. februar. Kanskje et par dager før. Slike endringer av prisene skjer to ganger årlig. Det kalles pris-vinduer.
Maten er allerede dyr. Årsaken er blant annet dyrere strøm og drivstoff. Mye har blitt dyrere etter pandemien og krigen. Ekstra kostnader må butikkene legge på maten.
– Det er følger av korona-pandemien vi opplever, sa forsker Ivar Pettersen til Klar Tale nylig. Han er fra Alo-Analyse.
Maten er vanligvis noe dyrere i februar. Deretter roer det seg. Så kommer neste pris-vindu, som er 1. juli.
[ Du må betale mer for mat 1. februar ]
---
Fakta: Dyrere mat
- Mat og drikke har blitt dyrere.
- 1. februar setter butikkene opp prisene igjen. Det samme skjer 1. juli.
- Eksperter anbefaler folk å handle inn mat før 1. februar. Det skriver avisa VG.
---