Norge

Flere kommuner sliter med å skaffe bolig til flyktninger

Aldri før har det vært så mange flyktninger som skal få et hjem i Norge. Men kommunene sliter med å få tak i nok boliger.

Mange kommuner har lyst til å skaffe et hjem til folk på flukt fra krigen i Ukraina. Men det er blitt vanskelig å finne nok boliger, skriver avisa Vårt Land.

Ifølge dem har flere kommuner meldt fra til Inkluderings- og mangfoldsdirketoratet (Imdi). I flere av kommunene er det fullt.

Regjeringen har bedt kommunene om å finne hjem til enda flere flyktninger i år. Samtidig får kommuner bare halvparten så mye penger til å betale for å leie boliger. Det er sammenlignet med statsbudsjettet for 2022. Og de får heller ingen penger fra Husbanken for å lage nye boliger.

– De fjerner et svært viktig verktøy for kommunene. Og det blir gjort samme år som de skal bosette flere flyktninger enn noen gang. Mange kommuner hadde store planer om å søke om penger fra Husbanken. Slik kunne de ha pusset opp gamle bygg. Disse kunne da blitt til boliger, sier Nina Gran til avisa. Hun er fagleder i kommunenes interesse-organisasjon.

Siden starten av 2022 er det levert 37.691 søknader fra ukrainske asylsøkere til Norge.

Siste utgave

På forsiden nå