Norge

Full kirke en time før begravelsen

8. januar ble tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea funnet døde i Spydeberg. Onsdag blir de begravet i samme kiste.

– To skjebner, ett liv. Sammen kom dere inn i livet vårt. Sammen har dere nå forlatt oss, står det i dødsannonsen til de to.

Tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen ble funnet døde 8. januar. Onsdag er det begravelse for de to jentene i Askim kirke. De ble 16 år gamle.

Ifølge kanalen NRK var kirken full en hel time før begravelsen. Den startet klokka 10.30. Musikeren Trygve Skaug spiller i seremonien.

Kirken er pyntet med en rekke rosa og lilla blomster. Seremonien startet med at Skaug sang «Kommer det storm», ifølge VG.

Etter minneord og sang leser presten opp de mange siste hilsenene. De er fra familie, venner, kommunen og skoler.

– De var flotte, fargerike jenter som alltid spredte masse glede. Alle som har vært rundt tvillingene, har sagt at de er jenter som går rett i hjertet på dem. De var så naturlig vakre, sa Kristi Skogsholm til kanalen TV 2 i helgen. Hun er mor til jentene.

Jentene døde trolig av overdose, sier politiet. De jobber fortsatt med å etterforske saken.

To menn er siktet. De er varetektsfengslet i fire uker. En 27 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap. En 18-åring er siktet for å ha solgt narkotika og for å ha forlatt jentene i hjelpeløs tilstand.

En tredje jente måtte ha hjelp på sykehus. Hun skal være på samme alder som tvillingene, og er med i begravelsen.

Hilde Jæger er bistandsadvokat for jenta. Jæger sier til VG at jenta gruet seg, fordi det da er helt klart at tvillingene er døde. Hun skal ha det vanskelig, men skal også ha sett fram til å være med i begravelsen.


Siste utgave

På forsiden nå