Norge

Torsdag og fredag kan bli ukas beste turdager

De neste dagene vil by på varierende vær over hele landet. Det vil bli kaldere de neste dagene. Og til helga er det ventet mildere vær.

– Det er kaldt i lufta over store deler av landet. Det fører til spredte byger, særlig i nord og langs kysten av Vestlandet. Været er såpass kjølig at mye av nedbøren kommer som sludd og snø. I perioder kan det bli regn langs kysten, sier Martin Granerød til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Granerød sier Østlandet trolig vil slippe unna mye av nedbøren onsdag og torsdag.

Han sier det er ventet skiftende vær de neste dagene, og at det blir slik over hele landet.

– Det er gode muligheter for fine skiturer over hele landet. Særlig de neste par dagene, sier Granerød.

Det vil bli kaldt de neste dagene inn mot helgen. Men været er ventet å bli varmere til helgen.

På torsdag er det mulig å håpe på litt sol på både Vestlandet og Østlandet, sier han. Torsdag blir kanskje dagen med best vær lengst sør i landet, sier han.

Inn mot helgen er det ventet at det kommer et lavtrykk sør i landet. Fredag kan det føre til snø på Østlandet og i de indre strøkene.

Lenger nord blir det trolig bedre vær. Kanskje det beste de kan regne med resten av uka.

– Det ser ut til å bli oppholdsvær nord for Stad og Dovre. Sjansen er at det blir noe sol i disse strøkene fredag, sier Granerød.

Lørdag vil været spre seg over mye av landet. I noen områder vil det føre til regn, mens det kan bli sludd og snø andre steder.

– På søndag kan det bli mer bygevær langs hele kysten av Vestlandet. Slik blir det også i mange områder nord for Stad. Østlandet slipper nok mye av nedbøren, men det blir mye skyer. Det er likevel mulig at folk kan få litt tid i sola, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå