Norge

Politiet lar ikke Sian brenne Koranen

Sian planla å brenne Koranen fredag. Politiet sier nå nei.

Sian meldte torsdag at de skal brenne Koranen fredag. Sian står for Stopp islamiseringen av Norge. De har brent muslimers hellige bok før.

Sian meldte til Oslo politidistrikt at de skal markere ved den tyrkiske ambassaden. Politiet har vurdert sikkerheten torsdag ettermiddag, skriver avisa VG.

– Vi har gitt tilbakemelding til Sian i dag. Markeringen kan ikke gjennomføres. Det er på bakgrunn av sikkerheten, sier Martin Strand i en pressemelding. Strand er politi-inspektør i Oslo.

Men å brenne Koranen er fortsatt en lovlig politisk ytring i Norge, skriver politiet.

Sverige lot politikeren Rasmus Paludan brenne Koranen. Han brant den ved den tyrkiske ambassaden i Sverige.

Dette har skapt store reaksjoner. Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia likte ikke at Sverige lot Paludan brenne Koranen. Folk fra flere land i Midtøsten demonstrerte.

Tyrkia snakket med Norges ambassadør torsdag. Det bekrefter Mathias Rognstrand. Han er pressevakt i utenriks-departementet (UD).

– Norges ambassadør ble innkalt til en samtale i det tyrkiske utenriks-departementet. De tok opp en varslet demonstrasjon i Norge som var planlagt på fredag, sier Rognstrand til VG.Siste utgave

På forsiden nå