Norge

Tidenes dårligste måling for Ap

Arbeiderpartiet får den laveste oppslutningen noensinne på en ny måling. 16,9 prosent sier de ville stemt Ap om det var valg i dag.

Norge — En ny måling er gjort av de politiske partiene i Norge. Folk er blitt spurt om hvilket parti de støtter. Kantar har gjort målingen for kanalen TV 2.

Arbeiderpartiet får 16,9 prosents støtte fra velgerne, viser målingen. Det er en nedgang på 2,6 prosenpoeng siden januar. Så lav støtte har Ap aldri fått før i en måling hos Kantar. De begynte sine målinger i 1964.

Jonas Gahr Støre er statsmister og leder Arbeiderpartiet. Han sier at dette ikke holder mål.

– Nei, det er dårlige tall, sier han.

– Jeg kan bare gjenta at vi står i en krevende tid. Vi treffer mange nordmenn i hverdagen deres. For meg er det avgjørende at vi klarer å jobbe oss ut av denne tiden. Og får kontroll på priser både på strøm og mat og inflasjon. Så håper jeg at vi skal få tillit når vi får resultater av det, sier Støre til TV 2.

Senterpartiet (Sp) sitter i regjering sammen med Ap. De får 7,4 prosent støtte fra velgerne i februar. Sosialistisk Venstreparti (SV) får kan 10 prosents oppslutning.

Partiet Høyre er mest populært blant velgerne. 29 prosent sier de vil stemme på partiet. Fremskrittspartiet får støtte fra 13,1 prosent. Partiet Venstre er over sperregrensa, med 4,6 prosent i målingen. De samme gjelder Rødt, på 6,8 prosent. Kristelig Folkeparti (KrF) har kun støtte fra 2,4 prosent av de som svarte i meningsmålingen.

I alt er 977 personer intervjuet i meningsmålingen. Den er gjort mellom 30. januar og 5. februar i år.


Siste utgave

På forsiden nå