Norge

88.000 uføre får ekstra penger fra Nav i februar

Mange uføre skal få 3.000 kroner ekstra i februar. Det har Stortinget bestemt.

Alt koster mer. Derfor har Stortinget bestemt at alle uføre på minstesats skal få 3.000 kroner ekstra i februar. Denne gruppa har hatt liten eller ingen inntekt før de ble uføre. Derfor får de mindre penger fra staten enn andre uføre.

Folk skulle fått pengene innen 13. februar, skrev magasinet FriFagbevelse tirsdag. Men tirsdag kveld skrev velferds-direktoratet Nav på sine sider at folk må vente en uke lenger. De har ansvaret for å betale ut pengene.

De som får pengene skal slippe å betale skatt av summen. De får også beholde hele trygda de får som uføre. Noen ganger tidligere har ekstra penger ført til at folk har fått mindre trygd.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå