Norge

Her kan du glede deg til våren

De neste dagene er det meldt varierende vær over hele landet. Men du kan glede deg til vår om du er sør i landet, ifølge meteorologene.

I Nord-Norge har det vært kraftig uvær. Slik vil det fortsette også torsdag. Men det vil roe seg før helgen. Fra sør kommer det mildere luft, slik at det blir også relativt varmt vær i helgen. Og det blir trolig slik i hele landet.

– Det vil bli en periode med kjølig vær inn mot helgen for folk nord i landet. Da kan det komme sludd og nedbør langs hele kysten av landet. Fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord, sier Martin Granerød til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Østafjells vil folk slippe nedbøren. I indre strøk på Sør- og Østlandet er det ventet å stort sett bli oppholdsvær.

– Sola kan også skinne gjennom her. Sør i landet vil det nok bli noen varmegrader i dagene fram mot helgen, sier Granerød.

Skal du til fjells i Sør-Norge? Der er det meldt snøfokk inn mot helgen. Årsaken er mye vind og perioder med snø. Da kan det bli vanskelig forhold for sjåfører som følge av dårlig sikt, sier han.

Fredag morgen vil det bli kaldere. Men mot slutten av dagen vil det bli varmere igjen.

– Mange områder rundt Møre og Romsdal, Trøndelag og nordover vil nok få byger med regn og sludd i lavlandet på fredag. På fjellet i Sør-Norge vil det bli snøbyger og ganske kraftig vind. Det vil antakelig føre til snøfokk, sier Granerød.

De som er seg i indre strøk og lavlandet i den sørlige delen av landet, vil få en fredag med skyer. Og på kvelden kan det bli nedbør.

– I indre strøk vil det stort sett bli oppholdsvær gjennom hele fredagen. På kvelden vil det kunne komme nedbør. Som regn og sludd i lavlandet, og som snø høyere opp, sier Granerød.

Lørdag vil det bli mindre vind og mindre nedbør sør i landet. Været blir mildere. Flere steder i Sør-Norge og på Vestlandet kan det bli mellom seks og åtte grader varmt.

– Dessverre vil det nok fortsatt være nedbør på Vestlandet. På Øst- og Sørlandet blir det mindre nedbør. Lenger i nord vil det bli noen snøbyger og litt mindre vind.

Søndag og mandag kan det bli vær som minner om våren, sier Granerød. Da starter også mange vinterferien.

– Søndag får nok folk i sør det beste været denne uka. Da kan det bli opp mot ti grader varmt. Det blir gode muligheter for sol, sier han.

På Vestlandet vil det også være ganske varmt. Særlig med tanke på at det er vinter. Men været vil være preget av skyer og regnvær.

– For Nord-Norges del vil lavtrykket dessverre prege hele helgen. Det vil skifte fra snøbyger til lengre perioder med regn og sludd i løpet av søndagen i ytre strøk. I indre strøk vil det fortsette som snøbyger, sier Granerød.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå